Talya Bilim Kurulu 

Talya, ürünlerini kendi alanında uzman bilim insanları ile birlikte geliştirmektedir. Talya Bilim Kurulu üyeleri:

Prof. Dr. NAZIM ŞEKEROĞLU

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı

“Akdeniz’in Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği – ATABDER” Başkanı

“Küresel Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Federasyonu – GOFMAP” Genel Koordinatörü

MESMAP Sempozyumu Başkanı


02 Ekim 1972’de Kilis’te doğdu. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler üzerine Ziraat Mühendisliği alanında yüksek lisans (1997) ve doktora (2003) yaptı. Yaklaşık yüz hakemli bilimsel makalenin, kitap ve kitap bölümlerinin yazarı veya eş-yazarıdır. Ayrıca davetli konuşmacı olarak birçok konferansa katılmıştır. Şimdiye kadar, tüm dünyada elli (50) farklı ülkeyi bilimsel amaçlar için ziyaret etti.

Şimdiye kadar Dr. Şekeroğlu birçok ulusal ve uluslararası bilimsel kongre düzenledi ve bunların bilimsel kurul üyeliğini yaptı. Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu (MESMAP) başlıklı bilimsel toplantı organizasyonu, her yıl altmış farklı ülkeden beş yüz kişiden fazla katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Elsevier, Wiley, Springer ve bazı Avrupa ve ABD yayın grupları gibi bitki, gıda ve Eczacılık Bilimleri ile ilgili birçok saygın derginin bilimsel kurul üyesidir.

 

Ayrıca kendi kurduğu “Akdeniz’in Tıbbi ve Aromatik Bitkileri Derneği – ATABDER” başkanlığını ve “Küresel Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Federasyonu – GOFMAP” Genel Koordinatörlüğünü yapmaktadır. 

 

 

Prof.Dr. İLKAY ERDOĞAN ORHAN

1972 yılında Ankara’da doğdu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılında Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi, Farmakognozi Anabilim Dalı’nda Tübitak – Bilim Adamı Yetiştirme Grubu bursuyla 1. yüksek lisansını tamamladı ve “Uzm. Ecz.” Ünvanını aldı. 2003 yılında NATO bursuyla Kanada-Winnipeg Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırma amacıyla bulundu. 2004 yılında “Farmasötik Botanik ve Farmakognozi” alanında “Doç. Dr.” Ünvanına yükseltildi. 2009 yılında Gazi Üniversitesi’nde “Prof. Dr.” Ünvanını aldı. 2011-2014 yılları arasında Doğu Akdeniz, Eczacılık Fakültesi “Kurucu Dekanı” olarak görev yaptı. 2016’dan bu yana Gazi Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır.

 

Ödülleri:

2006    Bilim Teşvik Ödülü – Türk Eczacılar Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi

2010    Asya-Pasifik Bölgesi Genç Bilim Kadını Ödülü (TWOWS/Elsevier)

2010    Bilim Ödülü – İslam İşbirliği Teşkilatı (COMSTECH)

2011    Genç Bilim Kadını Ödülü – L’Oreal & Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)

2011    Onur Ödülü – Gazi Üniversitesi

2015    İnnovasyonda Kadın Ödülü (En başarılı 10 proje) – TÜBİTAK – MARTEK & KADEM

2016    Bilim Ödülü – Türk Eczacılar Birliği (TEB) Eczacılık Akademisi

2017    Başarı Ödülü – İlaç Eczacılık Sağlık ve Bilim Teknolojileri Vakfı

2017    Altın Havan Bilim Ödülü – Eczacı Dergisi

2017    Gümüş Madalya – Patent Ödülü – Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) – Bilim ve Sanayi Bakanlığı

2018    En İyi Akademik Buluş Ödülü – Uluslararası Buluş Dernekleri Federasyonu (IFIA)

2018    En İyi Akademik Buluş Ödülü – Uluslararası Buluş Dernekleri Federasyonu (IFIA)

 

SCI’ce taranana dergilerde 204 yayını vardır. Diğer dergilerde 38 bilimsel yayını, 15 kitap bölümü ile “Doğadan İnsanlığa Hediye İlaçlar” ve Akılcı Fitoterapinin Temelleri” adlı iki kitabı ile 2 adet patentli (Türk ve USA) bulunmaktadır.

 

H indeksi 37’dir. Yayınlarına 3000’nin üzerinde atıf almıştır.

 

Başlıca araştırma alanları; fitoterapi, tıbbi bitkilerin ve doğal maddelerin enzim inhibitör aktiviteleri, in silico araştırmalar ve doğal kozmetiklerdir. 


 

Prof. Dr. AYHAN ALTINTAŞ

1992 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakognozi Anabilim Dalı’nda 1995 yılında yüksek lisansını, 2003 yılında doktorasını tamamladı. Aynı bölümde 2008 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında doçent ünvanını aldı.

1994 – 1995 yıllarında Özbekistan, Taşkent Bilimler Akademisi Bitkisel Madde Kimyası Enstitüsü’nde alkolit araştırmaları üzerine çalıştı. 2005 – 2006 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri Mississippi Eyaleti, Mississippi Üniversitesi, Ulusal Doğal Ürünler Araştırmaları Merkezi’nde araştırmacı öğretim üyesi olarak çalıştı.

2010 yılından beri Türk Eczacılar Birliği, Eczacılık Akademisi’nin yürüttüğü Meslek İçi Eğitimler Programı’nda 16 Eczacı Odası’nda Fitoterapi eğitimleri vermiştir. Özel ve resmi kurumlarda Fitoterapi, Tıbbi Çaylar, Aromaterapi konularında eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermeye devam etmektedir.

 

2016 yılından itibaren Sağlık Bakanlığı tarafından çıkartılan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmenliği kapsamında, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde yürütülen Fitoterapi Sertifikasyon Programları’nda ders vermektedir. 2018 yılında yine aynı yönetmelik kapsamında açılan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları ve Araştırma Merkezi’nde, Fitoterapi Sertifikasyon Programı’nın koordinatörlüğünü yürütmektedir.

2010 – 2011 ve 2014 – 2017 yıllarında Anadolu üniversitesi, Yunus Emre Sağlık Hizmetleri ve Meslek Yüksekokulu’nda Müdür Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

18 adet uluslararası indekslerde yer alan makalesi, 6 adet ulusal kitap bölümü, 1 adet uluslararası kongre kitabı, 40’tan fazla uluslararası ve ulusal toplantılarda sunulmuş bildirisi 4 adet tamamlanmış ve 2 adet devam etmekte olan projesi, 21 adet tamamlanmış dönem projesi danışmanlığı, 1 adet tamamlanmış, 4 adet devam etmekte olan yüksek lisans tez danışmanlığı, 1 adet devam etmekte olan doktora tez danışmanlığı bulunmaktadır.

 

Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Farmakognozi Anabilim Dalı’nda 2013 yılında başlatılan Fitoterapi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nın koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Halen Anadolu üniversitesi eczacılık Fakültesi Farmakognozi anabilim Dalı’nda ve Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Sağlık Hizmetleri meslek Yüksekokulu’nda öğretim üyeliği görevlerini yürütmektedir.

 

Farmakognozi ve Fitoterapi Derneği, Phytochemical Society of Asia, Eczacılık Tarihi Araştırmaları Derneği ve Uluslararası Homeopati Derneği üyesidir. 

 


 
 

MSc. Phytotherapy M. HALİS ERTAŞ

1980 yılında Antalya’da doğan M. Halis Ertaş Lisans Eğitimini Akdeniz Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Eskişehir Anadolu Üniversitesinde Fitoterapi yüksek lisansı yapmıştır. Aromaterapi eğitimlerini de tamamlayarak Aromaterapi sertifikası almıştır. Akdeniz Bölgesinin tıbbi bitki zenginliğinden ve yöre halkının geleneksel üretim ve kullanım alışkanlığından etkilenmiştir. Henüz 23 yaşındayken tıbbi ve aromatik bitkiler sektörüne girmiş ve ilk olarak uçucu ve sabit yağ üretimine başlamıştır. Bu dönemde sektör duayeni olan rahmetli Namık Mumcuoğlu kendisine büyük destek vermiştir. M. Halis Ertaş, sektörde çalışmaya başladığı ilk günden bu yana aralıksız olarak hem üretici hem de sektörün ülkemizde gelişimini desteklemek amacı ile birçok derneğin kuruluşunda ve faaliyetinde yer almıştır. Ülkemizde tıbbi ve aromatik bitkilerin geleneksel tüketimin yanında bilimsel çalışmalarla da yer edinebilmesi için akademik çalışmalar içerisinde bulunmuştur.

 

İlaç dışı ürünlerin ülkemizde eczanelerde satılabilmesi için satış ve pazarlama faaliyetleri ile birlikte onlarca fuar, kongre, dernek çalışması, sponsorluklar vb. girişimler ile Talya markasının eczanelerde de satılmasını sağlamıştır. İlerleyen yıllarda başka markaların da doğmasına ve eczacılık sektöründe yer almasının kapısını aralamıştır.

 

Yerel ve uluslararası birçok etkinlikte yer alarak Talya markasının yurtdışında yer edinmesini sağlamış, Amerika’da Talya Herbal LLC şirketini kurarak satış operasyonlarının yurtdışı faaliyetlerini de başlatmıştır.

Talya, Türkiye ve Amerika şirketler grubunun Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.


 

 

 
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR