Hint Yağı Nasıl Kullanılır? Hint Yağı Saça Faydaları
 

Hint Yağı Mucizesi ile Tanışın
Hint yağı, anavatanı Hindistan olan Hint Bitkisi’nin tohumlarından soğum sıkım yöntemi ile elde edilir. Doğal ve mucizevi bir yağ olan Hint Yağı, ‘Ricinus Communis’ ve ‘Castor Oil’ olarak da adlandırılır. Sarımsı bir renge sahiptir. Kozmetik ve güzellik alanında kullanımı oldukça popülerdir. Hint yağının fiyatı, hint yağı elde edilirken kullanılan presleme yönteminden, hint tohumunun kalitesine kadar birçok faktöre göre değişkenlik göstermektedir.

Hint Yağı Ne İşe Yarar?
Hint yağı ne işe yarar sorusuna verilebilecek birçok cevap bulunmaktadır. Hint yağı, içeriğinde barındırdığı özel bileşenler ile saç ve cilt bakımında kullanılır. Antioksidan yağ bileşenleri, vitamin ve mineraller ile etkin bir bakım sağlar. Özellikle saç, kaş ve kirpik dökülmesi yaşayanlar için vazgeçilmez bir yağdır. Hint yağı cildi nemlendirerek cilt elastikiyetini artırır. Ciltte tahriş, kuruluk ve çatlak oluşumunu önler. Gelin beraber hint yağının faydalarına ve nasıl kullanılacağında daha yakından bakalım.


Hint Yağının Faydaları ve Kullanımı
Hint yağının faydaları, kullanım amacı ve yöntemine göre farklılık göstermektedir. Genel olarak saç faydaları ile öne çıkan hint yağı, cilt için de oldukça faydalıdır. 

Cilt Bakımında Hint Yağı
Hint yağı cilt bakımında aktif bir şekilde kullanılır. Cildi nemlendirerek cildin kurumasını önler. İçeriğinde bulunan e vitamini ve omega asitler ile cildi derinlemesine besler. Anti-mikrobiyal ve antiinflamatuar özellikleri ile ciltte sivilce ve akne oluşumunu önlemeye yardımcıdır. Yağ asitleri açısından zengin bir içeriğe sahip olması sebebiyle cildinize doğal bir yumuşaklık  kazandırır ve cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. 

Hint Yağı Yüze Nasıl Uygulanır
Hint yağını 3-4 damla halinde avucunuza alın. Avucunuzda ısıttıktan sonra önce tampon hareketlerle, ardından masaj yaparak cildinize uygulayın. Cildinizde 15 dakika beklettikten sonra ılık su ve yüz yıkama jeli ile cildinizden arındırın. Hint yağı ciltte tüylenmeye yol açabileceği için uzun süre kullanıma uygun değildir. Kontrollü ve seyrek şekilde uygulanması önerilmektedir. Hint yağını yüzünüze uygulamadan önce el bileği ya da dirsek gibi küçük bir alanda alerji testi yapın. Uygulama yaptığınız bölgede herhangi bir reaksiyon gözlemlemeniz halinde yüzünüze uygulama yapmayın.   

Saç Bakımında Hint Yağı
“Hint yağı saça uygulanır mı?” “Hint yağı saça faydaları nelerdir?” “Hint yağı saça nasıl uygulanır?” gibi sorular hint yağı ile ilgili en çok merak edilenler arasında yer alıyor. Sizin İçin aşağıda en çok merak edilen soruları yanıtladık. 


Hint Yağı Saça Faydaları
Hint yağı, saçların sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzamasına yardımcıdır.
İçeriğinde bulunan doğal bileşenlerle saçlarınızı derinlemesine besler.
Yıpranmış saç uçlarının onarılmasını destekler.
Saç tellerini nemlendirerek saçların kuru ve mat görünmesini engeller.
Saç derisini nemlendirerek kuruluk, kaşıntı gibi sorunların oluşmasını önler.
Saçların daha parlak ve canlı görünmesine yardımcıdır. 
Saçlara yumuşaklık kazandırır. 

Hint Yağı Saça Nasıl Uygulanır?
Hızlı ve sağlıklı uzayan saçlar için hint yağı maskesi
İhtiyacınız olan miktarda hint yağını avcunuzun içinde ısıttıktan sonra saç diplerinden uçlarına masaj yaparak uygulayın. Ardından saçınızı ince bir bez veya tişörtle sarıp 30-40 dakika kadar bekleyin. Son olarak ılık su ve şampuanla saçınızı arındırın.

Kuru ve dökülen saçlar için hindistan cevizi yağı ve hint yağı maskesi
1 tatlı kaşığı hint yağı, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağını bir kapta karıştırın. Hoş kokması için 4-5 damla lavanta uçucu yağı ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı saç diplerinden ucuna masaj yaparak uygulayın. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ve şampuanla durulayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçlarınızı derinlemesine nemlendirirken, hint yağı saç dökülmelerini önler ve saçlarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını destekler. Karışıma ekleyeceğiniz lavanta yağı, saçlarınıza hoş bir koku kazandırır.

Yıpranmış saçlar için nem bombası saç serumu
3 tatlı kaşığı hint yağı ve 1 tatlı kaşığı argan yağını bir kapta karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı saç diplerinden ucuna masaj yaparak uygulayın. Karışımı saçlarınızda 30-40 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ve şampuanla arındırabilirsiniz. Bu karışım yıpranmış saçlarınızı besleyerek saçlarınıza sahip olduğu canlılık ve parlaklığı geri kazandıracaktır. 

Saç çıkartan ve güçlendiren hint yağı serumu
3 tatlı kaşığı hint yağı, 1 tatlı kaşığı jojoba yağı, 3 damla biberiye uçucu yağını bir kapta iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinden ucuna masaj yaparak uygulayıp 30 dakika bekledikten sonra ılık su ve şampuanla yıkayın. Biberiye yağı ve hint yağının gücüyle saçlarınız hiç olmadığı kadar hızlı ve sağlıklı uzarken, hint yağı ve jojoba yağının etkisiyle yumuşacık ve ışıl ışıl olsun.


Kaş ve Kirpik Bakımında Hint Yağı

Hint Yağının Kaş ve Kirpiklere Faydası

Hint yağı içeriğinde bulunan omega yağ asitleri, vitamin ve mineraller sayesinde kaş ve kirpikleri besleyerek dökülmelerini önler. Kaş ve kirpiklerinde dölkülme sorunu yaşayanların hint yağı kullanılması önerilmektedir. Dökülmeleri önlemesinin yanında kaş ve kirpiklerin hızlı uzamasına da yardımcıdır.  

Hint Yağı Kaş ve Kirpiklere Nasıl Uygulanır?
Kulak çubuğuna birkaç damla hint yağı damlatarak kaş ve kirpiklerinize uygulama yapabilirsiniz. Uygulama yaparken hint yağının gözlerinize gelmemesine özen gösterin. Uygulama yaptığınız bölgede 15 dakika beklettikten sonra ılık su ile arındırın. Daha iyi etki etmesi için uygulama yapmadan önce kaş ve kirpiklerinizde makyaj kalıntısı olmamasına özen gösterin.




 

Kaynakça

  1. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/3179559
    https://www.proquest.com/openview/dd2ce08b090fb89add127cff37017fc1/1?pq-origsite=gscholar&cbl=2026366&diss=y
  2. https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1111/cxo.13148?casa_token=AR-pKbkDXW4AAAAA%3Aa0ZuX9l1yf9e8n5mdMK6UYxG8hh3aUvQg-yOFiw-AB7_FXu8i5fWtJ0etWVGW7jGJfCtkdwiRojG-gM
  3. https://www.scielo.br/j/cta/a/jtzR5bpyvr9Fm6WYDrRqt7t/?lang=en&format=html
  4. https://ojs.pphouse.org/index.php/IJEP/article/view/4526
  5. https://www.ocl-journal.org/articles/ocl/pdf/2009/04/ocl2009164p211.pdf
  6. https://link.springer.com/content/pdf/10.1007/bf02911908.pdf
  7. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/jbm.a.34672?casa_token=MCIRCqEL9CgAAAAA:RN5W2-108tI8vzGMwbMGcLjSIlqyt3DrRUGOzEEGKYhWNBc74N_MSw52WODmReTy5IRxeY_YjCPWnhp68w

 











 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR