Talya Türkiye’nin ilk “Isparta Gül Suyu” coğrafi işareti kullanım iznini alan firma oldu!

Talya Türkiye’nin ilk “Isparta Gül Suyu” coğrafi işareti kullanım iznini alan firma oldu!

Coğrafi işaret, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Türkiye’deki yöresel ürünlerin geleneksellik ve kalite bakımından değerlendirilmesi sonucu bu ürünlere verilen tescil işaretidir.* Özgün doğa koşullarında ve verimli topraklarda yetişen coğrafi işaretli ürünler türünün en kaliteli örneklerindendir.  

İsmini, yetiştirilmesi için en verimli topraklar olan Isparta şehrinden alan “Isparta Gülü” (Rosa damescena) dünyanın en değerli ve enerji frekansı en yüksek bitkileri arasında yer alıyor. Bu çiçekten elde edilen gül suyunun faydaları ise saymakla bitmiyor. Tabii ki en yüksek faydanın alınması ve gerçek Isparta Gül Suyu olması için verimli topraklarda, uygun şartlarda yetiştirilmiş Isparta Güllerinin kullanılması, doğru üretim teknikleri ile üretiliyor olması gerekmektedir.

Isparta Gül Suyunun içeriğinde renk verici madde, parfüm gibi hiçbir katkı maddesi bulunmamakla birlikte, pH değeri, asitlik sayısı, yoğunluğu standarttır.
Katkı maddesi, koruyucu, boya, parfüm gibi zararlı kimyasallar içermeyen Talya Isparta Gül Suyu yapılan denetimler sonucu hammadde ve üretim şartları ile Türkiye’nin ilk Isparta Gül Suyu coğrafi işaret etiketinin kullanım iznini alan firma oldu.

Talya İdari İşler Sorumlusu Ömer Ertaş ve Pazarlama Yöneticisi Bergin Saygı’nın şirketimizi temsil ettiği ve Isparta Ticaret Borsası’nda gerçekleşen törende “Isparta Gül Suyu Coğrafi İşareti” kullanım izni belgemizi, Isparta Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Adar takdim etti. 

 

Özgün doğa koşullarında yetişen coğrafi işarete sahip Talya Isparta Gül Suyu ile yerel üretici ve ekonomiye katma değer sağlarken, 25’ten fazla ülkeye ihraç ettiğimiz ürünlerimiz ile “Isparta Gül Suyu”nun kalitesini tüm dünya ile paylaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

 

 

 

Etiketler: Talya Gül Suyu
Mayıs 17, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR