Aktar Dükkanından Amerika’ya Yolculuk Talya Bitkisel

Aktar Dükkanından Amerika’ya Yolculuk Talya Bitkisel

Aktar Dükkanından
Amerika’ya Yolculuk
Talya Bitkisel

Şirketimizin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Bașkanı Fitoterapi Uzmanı M. Halis Ertaș, Talya Bitkisel'in kuruluș hikâyesini, ürün çeșitliliğini, kalitesini ve Amerika'ya uzanan yolculuğunu anlattı.

 

Sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz? Talya Bitkisel olarak nasıl bir amaç ile yola çıktınız?gök, açık hava, dağ, şehir içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

- Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Talya firması için “Doğanın Uyanışı” sloganıyla yola çıktık. 2003 yılında Antalya’da uçucu ve sabit yağ üretimimizi Türkiye ve Dünya ile paylaşma isteği üzerine Talya’yı kurduk. Sonraki yıllar, Ar-Ge ekibimiz ile geliştirdiğimiz yeni ürünleri piyasaya sürerek, ürün gamımızı genişlettik. Sektörün öncüsü haline geldik. Ayrıca, yurt içi ve yurt dışından gelen talepler doğrultusunda özel ürünler geliştirdik. Böylece; ihracat potansiyelimizi yükselttik. Artan ihracat potansiyeli sonrasında 2016 yılında Amerika’da Talya Herbal LLC şirketini kurarak, satış operasyonlarının çok yönlü devam etmesini sağladık. Talya, kurulduğu günden bugüne kadar sektördeki birçok derneğin kuruluşunda rol almış, ülkemizin bitki konusundaki zenginliğinin insanların yararına kullanılması için birçok çalışmanın öncülüğünü de yapmıştır. Her gün biraz daha gelişerek; Türkiye’de yirmi üç binden fazla eczanede, zincir mağazada ve doğal ürün mağazalarında; dünyada ise yirmi beş ülkede satışı yapılan güvenilir bir marka olmayı başarmıştır.

 

Sektörde sizi farklı kılan özellikler neler? Müşteri memnuniyeti noktasında neler yapıyorsunuz?

iç mekan içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu- En önemli farklarımızdan birisi; üretim tesisimizin ortalama on iki bin çeşit bitkiyi barındıran Antalya’da bulunmasıdır. Antalya; bize hammaddeye ulaşım kolaylığının yanı sıra, çiftçimizle birebir çalışma fırsatı da sunuyor. Bu fırsatı kendimize en çok güvendiğimiz nokta olan bitki bilimi uzmanlığımızla birleştiriyoruz. Anlaşmalı olduğumuz çiftçilerimizden zamanında ekilmiş ve toplanmış bitkileri alıyor ve ürünün sunulduğu rafa kadar takip ediyoruz. Aynı zamanda; sadece piyasadaki ürünlerin üretimini yapmıyoruz. AR-GE laboratuvarında, uzman ekibimiz ile yeni faydalı ürünler geliştirip üretiyor olmamız, bizzat kendimizin üretici olma avantajlarının da başında geliyor. Bu yenilikleri; üniversite iş birliklerimiz ve bilim kurulumuz ile birlikte yürütmekteyiz. Sürekli olarak müşterilerimizden gelen geri bildirimleri değerlendirerek, müşteri memnuniyeti konusundaki çalışmalarımıza kesintisiz olarak devam ediyoruz.

 

Markanızın ürün yelpazenizde hangi ürünler var?

metin, şişe, iç mekan, birkaç içeren bir resimAçıklama otomatik olarak oluşturuldu

- Bitkisel ürün sektöründe; doğal, tekil, katı yağlar; aromaterapi karışımları, bakım yağları, bakım serumları, arı ürünleri ve ballı karışımlar, gıda takviyeleri ve vitaminler, hidrolatlar ve özel ürün kategorilerinde birçok ürünümüz bulunmaktadır. Bitmiş ürünlerimizin yanı sıra birçok kozmetik ve ilaç sanayisinde faaliyet gösteren firmalara da hammadde tedariği sağlamaktayız.

 

Ürün kalitenizde dikkat ettiğiniz unsurlar hakkında bilgi verir misiniz?

- Bitkisel ürünlerimiz için olan hammaddelerimizi; anlaşmalı çiftçilerimize doğru mevsimde ekim yaptırıp, doğru mevsimde toplattıktan sonra üretime geçiyor ve böylece kullanıcıya en saf ürünü ulaştırıyoruz. Üretilen hammaddenin HPLC-MS ve GCMS cihazlarında içerik/miktar tayini analizleri yapılarak, her parti ürünün aynı kalitede çıkmasını ve standardize olmasını sağlıyoruz. Üretilen her ürünün pestisit ve mikrobiyoloji analizleri yaparak ürün ve kullanıcıyı daima koruyoruz. Üretim tesisimizde katı hijyen kuralları uygulayarak ürünlerimizi hijyenik ortamda üretiyoruz. Dışarıdan alınan hammaddenin; giriş kalite sürecinde temel kimya analizleri (renk, koku, PH, Viskozite) ile birlikte HPLC-MS veya GC-MS cihazlarında içerik / miktar tayini analizlerini yaparak aynı kalitede ve standart ürünü her partide sağlayabiliyoruz.

 

Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da ürünlerinizi pazarlıyorsunuz. Bu konudan bahsedebilir misiniz?

- Talya; olarak yurt dışı satışlarımız 2005 yılından beri devam etmektedir. Her yıl artan ihracat hacmimizle şu an yirmi beş ülkeye ihracat yapmaktayız. Yurt dışı satışlarımızı; Talya markalı ürünlerimizin yanı sıra, kozmetik ve ilaç sanayisine yönelik hammadde ve özel markalı ürün üretimi ile her geçen gün daha çok çeşitlendiriyoruz. Ayrıca, kendi alanında açılan ilk Türk firması olan Talya Herbal LLC firmamızla 2016 yılından beri ABD’de faaliyet göstermekteyiz.

 

Gelecek planlarınız ve hedeflerinizden söz edebilir misiniz?

- Gelecekte; güvenilir, insan sağlığını korumayı amaç edinmiş ve ulaşılabilir ürünler üretmeye devam eden bir marka olmayı sürdürmek istiyoruz. Buna bağlı olarak; kendi sektörümüzde Türkiye’de akla gelen ilk marka olmak; dünyada ise ilk on marka arasında yer alarak ihracat payımızı yükseltmek başlıca hedeflerimizdendir. Gıda takviyesi ve tıbbi cihaz gibi ürünlerimizin yanı sıra, geleneksel bitkisel tıbbi ürünlerinde üretimini yapmak gelecek planlarımız arasındadır. 

Etiketler: Aktar Dükkanından Amerika’ya Yolculuk
Ocak 11, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR